© Richard Villalon - Fotolia

Verkoop van mobilhomes en caravans gestegen

In de eerste helft van 2019 zijn er meer mobilhomes en caravans ingeschreven dan vorig jaar. Voor caravans was die stijging 2,83%, voor mobilhomes 10,75%. Van januari tot en met juli werden er 3.235 nieuwe mobilhomes verkocht, in dezelfde periode in 2018 waren dat er 2.921.

MF

“Mensen die een caravan of motorhome kopen, zijn op zoek naar vrijheid en reizen vaak naar de natuur, waar ze helemaal tot rust kunnen komen”, zegt Bart Decuyper, voorzitter van de BCCMA (Belgian Caravan-Camping and Motorhome Association). Hij schrijft het succes vooral toe aan het gemak van een mobilhome of caravan. “Je moet minder plannen dan met kamperen of een ander soort vakantie en je kunt toch even echt weg zijn.”

Zowel de grote exemplaren zijn populair, om ook met slecht weer op pad te kunnen gaan, als de compacte exemplaren. “Die vervangen soms de gezinswagen.”

Van 3 tot 7 oktober vindt in Brussels Expo Mobicar plaats, een internationale beurs met 700 modellen caravans en mobilhomes. Bezoekers kunnen een testrit maken naar het Atomium en zelfs overnachten aan de beurs.

Meer informatie vindt u op www.mobicar.be.

MEER OVER Tour de Belgique for Kids