Twee Kempense broers dood aangetroffen in Italiaanse hotelkamer

Foto: EPA-EFE

Twee Kempense broers dood aangetroffen in Italiaanse hotelkamer

Print
Olen -

In Firenze zijn zondag twee Kempense broers dood aangetroffen in hun hotelkamer. Het Italiaanse parket gaat niet uit van een wanhoopsdaad of van geweld. In de Italiaanse media wordt gewag gemaakt van alcohol en verdovende middelen.

Dries (27) en Robbe D. C. (19) waren in Firenze in het gezelschap van hun vader, zaakvoerder van een containerbedrijf uit Olen. Die kwam volgens een woordvoerder van het Italiaanse parket ’s ochtends de kamer van zijn zonen in, zonder te kloppen. Hij veronderstelde dat ze sliepen. De man zou de kamer in het hotel in hartje Firenze vervolgens verlaten hebben, om na de middag terug te keren. Toen hij geen teken van leven meer vaststelde bij zijn zonen, sloeg hij alarm. In de hotelkamer ­werden geen sporen van geweld aangetroffen. Het Italiaanse parket gaat ook niet uit van een wanhoopsdaad.

Wat de doodsoorzaak van beide broers dan wel geweest kan zijn? Volgens verschillende Italiaanse media zijn er verdovende middelen in het spel. Zo meldt Il Messagero dat er “pijnstillers, samen met enkele flessen wijn en sporen van drugs” aangetroffen werden in de kamer.

Autopsie

De politie kwam ter plaatse om vaststellingen te doen en met de vader te spreken. ’s Avonds zouden dan ook nog andere familieleden ter plaatse zijn gekomen. Ook het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken werd op de hoogte gebracht van het drama.

Eerstdaags zal een autopsie gebeuren op het lichaam van de slachtoffers. Die moet uitsluitsel bieden over de doodsoorzaak. Het gezin ging zaterdagavond uit eten in Firenze. Daarna keerden ze terug naar het hotel. Of de twee broers daarna nog het nachtleven opzochten, is niet geweten. Daarover kunnen camerabeelden mogelijk uitsluitsel brengen.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio