Ghost Rocker schittert als gangster in musical: “Bonnie & Clyde is crimineel goed!”

Charlotte Campion als Bonnie en Juan Gerlo als Clyde. Foto: Kioni Papadopoulos

Ghost Rocker schittert als gangster in musical: “Bonnie & Clyde is crimineel goed!”

Print

In Ghost Rockers was hij nog de sympathieke held maar nu speelt Juan Gerlo een schietgrage gangster in de musical Bonnie & Clyde. Hij raakte bij de première vooral het hart van het publiek.

De eerste Vlaamse musicalversie van Bonnie & Clyde brengt sinds zaterdag het waargebeurde verhaal van het legendarische gangsterduo terug tot leven, met Juan Gerlo en Charlotte Campion in de uitstekende titelrollen. Clyde Barrow en Bonnie Parker trokken met hun moordende overvallen een spoor van geweld door Amerika maar als een soort hedendaagse Robin Hood kon het sensationele koppel toch rekenen op veel sympathie. Ivan Menchell, de Amerikaanse auteur van de musical, was onder de indruk van de Vlaamse versie met een dertigkoppige cast. “Alles wat ik zag, oogde passioneel en eerlijk. De Barrow-bende gaat harten stelen!”, klonk het overtuigd.

Voor Juan Gerlo was het een hele stap van sympathieke Ghost Rocker op Ketnet naar de niets ontziende gangster in deze musical. Maar samen met tegenspeelster Charlotte Campion zette hij de rol met veel verve neer. “Wat was dit crimineel goed!”, glunderende Tinne Oltmans, de vriendin van Juan, die de feestelijke première natuurlijk niet wou missen. “Het is fantastisch hoe mooi en geloofwaardig Juan samenspeelt met Charlotte. Ondanks de misdaden van het koppel, leef je als publiek mee met hen. Ik vond ook de muziek heel mooi. Die leerde ik de voorbije maanden al kennen. Ik hoorde Juan de liedjes van Bonnie & Clyde wel een miljoen keer oefenen! Dat harde werken krijgt hier zijn beloning”, prees Tinne.

Bonnie & Clyde, nog tot en met 6 oktober in Zuiderpershuis Antwerpen. www.bso-producties.be

Tips om te Doen!