COLUMN. Culinair chauvinisme

Theo Derkinderen. Foto: Victoriano Moreno

COLUMN. Culinair chauvinisme

Bornem -

Kijkt u ook wel eens naar Njam!? U weet wel, de kookzender waar je de klok rond kan kijken naar hoe de beste chefs de lekkerste maaltijden bereiden. Leerrijk, want ik leerde er onder meer de echte Gentse waterzooi maken. Een recept van Peter Goossens. Best wel leuk als je kan zeggen dat ik mijn waterzooi op exact dezelfde manier maak als de man die de Michelinsterren aan mekaar rijgt. Of de gegrilde griet met witloof en grijze garnalen van de hand van Johan Segers. De chef van ’t Fornuis in Antwerpen. De man die echt puur kookt zonder al te veel tierlantijntjes.

We mogen in ons kleine landje terecht fier zijn op onze keuken en op onze chefs. Want of die nu over Michelinsterren beschikken of niet: in Vlaanderen zit heel wat culinair talent. En misschien zijn we ...

.

Meest gelezen GVA+

Sport

DOEN!