© BELGA

Federale wegpolitie kondigt nieuwe flitsmarathon aan

De federale wegpolitie houdt op 8 oktober een nieuwe flitsmarathon. De politiezones en de federale wegpolitie zullen dan opnieuw gedurende 24 uur over het hele land intensief snelheidscontroles houden.

jvh

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde lanceerde zondag een campagne om de ruime meerderheid van de Vlamingen te ondersteunen die het belangrijk vindt om zich aan de snelheidslimiet te houden. Om die campagne te ondersteunen, organiseert de politie ook een twaalfde flitsmarathon.

Deze editie gaat van start op 8 oktober om 6 uur. De politiezones en federale wegpolitie zullen dan opnieuw gedurende 24 uur over het hele land intensief snelheidscontroles houden. “Met deze campagne willen we samen met onze partners de veiligheid op onze wegen verbeteren om het aantal slachtoffers bij ongevallen verder te doen dalen”, zegt Koen Ricour, directeur van de federale wegpolitie.

Tijdens de elfde flitsmarathon begin april controleerden de federale wegpolitie en 132 politiezones in het hele land 1.087.511 voertuigen. Daarvan reden 29.450 bestuurders of 2,71 procent te snel. Vijfenzestig bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren.

MEER OVER Federale Politie