Stormtij op komst, waterkeringspoorten Scheldekaaien gaan dicht

Er is stormtij in het Scheldebekken op komst. Maandagochtend zou het water aan de Scheldekaaien boven de blauwe steen komen. De waterkeringspoorten zullen zondagnamiddag al gesloten worden.

sare

De waterkeringspoorten op de Scheldekaaien in Antwerpen werden zondagnamiddag vanaf 15.30 uur gesloten door de brandweer en de stadsdiensten, maandagochtend wordt stormtij verwacht. De politie riep zondag automobilisten op om achter de waterkeringsmuur geparkeerde auto's voor weg te halen. "We adviseren iedereen die geparkeerd staat tussen de waterkeringsmuren en de Schelde om zijn of haar auto zo snel als mogelijk te verplaatsen", zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

(Lees verder onder de video)

© Kioni Papadopoulos

Verwacht wordt dat het Scheldewater maandagochtend rond 5.20 uur haar hoogste peil zal bereiken. "Er wordt stormtij in het Scheldebekken verwacht", zegt Jasmien O van de Brandweer Zone Antwerpen. "Volgens de huidige voorspelling zal het water dan tien centimeter boven de blauwe steen komen." Mensen van de brandweer en de stad waren zondagmorgen al bezig met het controleren van de werking van de waterkeringspoorten.

De Vlaamse Waterweg meldt dat verschillende overstromingsgebieden van het Sigmaplan in werking zullen treden.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio