Dessel sluit zware week af met zege

Dessel heeft een zware week afgesloten met een 2-0-zege tegen Wezet en is met 10 op 15 uitstekend begonnen aan de competitie.

Wim Ruts

De thuisploeg domineerde de hele partij, maar moest erg lang wachten op de bevrijdende 1-0. Voor rusten was Dessel al de betere ploeg, maar het voetbalde soms te slordig en het was dan ook wachten tot halfweg de eerste helft voor de eerste echte kans. Nézer kon de gevaarlijke hoekschop echter net voor de voeten van Breugelmans weg werken. Janssens (voorlangs) en Smet (knap gered door Jaa) zorgden voor de volgende dreiging van de thuisploeg, maar bij de rust stond het ondanks het Desselse overwicht nog altijd 0-0.

Na rusten ging Dessel nog nadrukkelijker op zoek naar de verdiende voorsprong, maar scoren zat er voorlopig nog niet in. Aan de overzijde was Wezet gevaarlijk met een counter van Manfredi die in de handen van Kustermans besloot. Bij het ingaan van het slotkwartier was het dan eindelijk raak voor Dessel. De ingevallen Demba snelde zijn man voorbij op rechts en zette knap voor. Jutten kopte via de paal binnen: 1-0. Op de counter scoorde Dessel even later de 0-2. Breugelmans ging aan de haal en hij gaf de bal op het juiste moment mee met Jutten die zijn tweede van de avond scoorde. De 0-3 hing nog een paar keer in de lucht, maar uiteindelijk bleef het bij een meer dan verdiende 2-0 zege.

Dessel: Kustermans, Smet, Lenaerts, Haagen, Boujouh, Moutawakil, Janssens (65’ Demba), Dufour, Breugelmans, Vansimpsen (85’ Olong) Jutten (80’ Versmissen)

Wezet: Jaa, Debefve (80’ Sawaneh), Thuys, Perseo, Nézer, Said (60’ Nakhid), Manfredi (80’ Kasmi), Gerits, Celestine, Bonemme, Sambu Mansoni

Doelpunten: 74’ en 80’ Jutten 1-0 en 2-0

Gele kaarten: 20’ Said, 40’Manfredi, 52’ Debefve, 61’ Janssens, 64’ Gerits,

MEER OVER KFC Dessel Sport

Meer voetbalnieuws