Heist lijdt tweede opeenvolgende nederlaag

Heist verloor op RWDM met 2-0. Twee tegendoelpunten in de tweede helft, vooral de 1-0 werd door de bezoekers zwaar op de korrel genomen. Een licht toegekende strafschop kwam er na een duw van David Wijns.

GF

RWDM 2 - Heist 0

Een noodgedwongen wijziging bij de bezoekers. De geschorste Absisan werd vervangen door Cedric Mateso. Voor de rust waren de bezoekers een paar keer gevaarlijk via Bamona. Maar RWDM was twee keer heel gevaarlijk. Eerst werd een bal van Fabre van de lijn gekeerd en Bova zag zijn schot tegen de binnenkant van de paal weer in het veld vliegen. Toch hadden de bezoekers het best voor mekaar. Grote druk kon RWDM niet uitoefenen. Tot tien minuten na de pauze, als een donderslag bij een al niet zo heldere hemel, de bal op de stip ging. David Wijns had volgens de ref een duwfout gemaakt op Mbuba. Penalty dus, en kapitein Brouckaert zette Van Aerschot op het verkeerde been.

Heist probeert achterstand op te halen

De Heistenaren probeerden er nu alles aan te doen om minstens gelijk te maken. Coach Demets haalde Philippe Janssens van de bank. Die had deze week voor het eerst met de groep getraind en werd voor een dikke twintig minuten nog in de strijd gegooid. Ook Orye en Osah maakten hun opwachting. Redouan Benhamou probeerde het een paar keer met verre lage schoten. Keeper Sadin redde een lage knal van Webers.

De beste kans was zeker voor Philippe Janssens. Eén minuut voor tijd plaatste die een vrijschop laag over de grond maar nipt naast de paal. Op dat moment stond Heist met tien. Henry Odutayo had rood gekregen na een schermutseling met kapitein Yohan Brouckaert. In de laatste minuut werd bij RWDM Ruyssen nog ingebracht. Meer een wissel om wat tijd te rekken en bij de volgende tegenaanval verscheen Ruyssen voor doel, laag naar de verste hoek en 2-0.

Een zwaar verdict voor een moedig Heist dat deze keer het geluk wat tegen had. Discutabele penalty en hoe langer de match duurde, voelde je dat het deze keer niet zou gaan lukken om toch minstens een punt uit de brand te slepen. Opvallende aanwezigheid bij RWDM in de basiself was ex-Heistenaar Luca Napoléone die een overigens onopvallende match speelde.

Geen gele kaarten voor de gasten, Absisan komt terug uit schorsing. Weelde voor de coach die deze week een volledig fitte kern op training mag verwelkomen. Na twee verliesbeurten op rij moet Heist volgende zaterdag thuis tegen La Louvière op zoek naar puntenwinst.

MEER OVER KSK Heist

Meer voetbalnieuws