© GOYVAERTS/GMAX Agency

LIERSE KEMPENZONEN - DEINZE 2-0

Het Lisp haalt opgelucht adem na zege tegen titelfavoriet Deinze

Lierse Kempenzonen is eindelijk verlost van zijn vervelende nul. Met de komst van Deinze stonden zaterdagavond nochtans de laatste en de eerste in het klassement tegenover elkaar op het Lisp, maar het waren de Pallieters die na goals van Ibrahim Kargbo en Jonathan Kindermans de eerste deugddoende punten hapten.

Kurt Guldentops

De thuisploeg voerde in vergelijking met de uitmatch van vorig weekend in Dessel drie wijzigingen door. Zo werden Yoni Buyens, Matthiece Nelissen en Augusto Da Silva naar de bank verwezen. Kino Delorgen Jordi Maus en Toon Janssen kregen dan weer de kans om mee aan de remonte van de Pallieters te werken.

Die moest er na een dramatische 0 op 12 en dus vier verliesbeurten op rij in de competitie ook stilaan komen. Lierse Kempenzonen dreigde meteen met een krulbal van Kindermans nipt over de balk, maar leek gaandeweg zijn grip op het gebeuren wat te verliezen. Deinze dreigde via Mertens en claimde ook nog een strafschop na een vermeende fout op Challouk. Maar net voor het halfuur viel het dubbeltje dan eindelijk toch een keer langs de goede kant voor Lierse, toen de bezoekers een lage hoekschop onvoldoende wegwerkten en Kargbo met een krachtige omhaal fraai raak trof. Een bonus, die de Lierenaars tot aan de rust wisten vast te houden. Ook al kwam er nog wel dreiging van Deinze op vrijschop van Tarfi. Aan de overzijde had intussen ook Vermeiren een nieuwe hoekschop van Kindermans nipt naast gekopt.

Deinze bracht na de pauze met Brulmans en Staelens meteen twee verse krachten in het spel. Dat leverde een lastig vierde kwartier op voor de Pallieters, die wel overleefden. Op aangeven van Kargbo schoot Vermeiren zelfs nog op Vandenberghe. Maar toch was het Deinze dat het meest nadrukkelijk flirtte met de gelijkmaker. Tot Kindermans tien minuten van het einde met een geweldige ingeving in de verste hoek besloot. Toen Rausin wat later een vrijschop van Brulmans met de vingertoppen tegen de lat duwde, werd helemaal duidelijk dat de avond voor de Lierenaars glorieus zou aflopen. Na weken van kommer en kwel eindelijk feest op het Lisp. Komend weekend op Seraing moet nu bevestiging volgen.

LIERSE KEMPENZONEN: Rausin, Vinck, Frans, Smolders, Delorge, Wils, Maus, Janssen (73’ Buyens), Kindermans (93’ Da Silva), Kargbo (66’ Osei-Berkoe), Vermeiren.

DEINZE: Vandenberghe, De Schutter (78’ Mezine), Boone, De Greef, Vansteekiste, Le Postellec, Schils (46’ Brulmans), De Looze (46’ Staelens), Challouk, Tarfi, Mertens.

DOELPUNTEN: 29’ Kargbo 1-0, 80’ Kindermans 2-0

GELE KAARTEN: 29’ Kargbo, 53’ Maus, 71’ Frans

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Staessens.

TOESCHOUWERS: 3.000.

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws