© Photo News

Meghan Markle maakt geheime uitstap naar plaats waar meisje (19) gefolterd, verkracht en vermoord werd in Zuid-Afrika

Meghan Markle heeft tijdens haar verblijf in Zuid-Afrika een geheime uitstap gemaakt om een meisje dat brutaal vermoord werd te herdenken.

nadb

De negentienjarige Uyinene Mrwetyna (19) was begin deze maand naar het lokale postkantoor in Kaapstad gegaan om er een pakje af te halen. Daar werd de universiteitsstudente in de val gelokt. Ze werd gemarteld, verkracht en vermoord. Haar lichaam werd nadien verderop gedumpt.

De gruwelijke feiten veroorzaakten een schokgolf door Zuid-Afrika en trok wereldwijde betogingen tegen geweld tegen vrouwen op gang.

Meghan Markle, hertogin van Sussex, was zo gechoqueerd door de moord dat ze besliste om tijdens haar verblijf in Zuid-Afrika een geheime uitstap te maken om het meisje te herdenken. Ze hing gele lintjes op en liet een ontroerende boodschap achter in Xhosa, de lokale taal: “Wij staan samen in deze situatie. Harry en Meghan, 26 september 2019.”

Meghan Markle en baby Archie zijn in Zuid-Afrika gebleven terwijl prins Harry gedurende vijf dagen naar Botswana, Angola en Malawi trekt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Jobs in de regio