© DRIES LUYTEN

Grote wals vat vuur bij Aleris: veel rook vrijgekomen

Bij het aluminiumbedrijf Aleris in Duffel heeft het zaterdagochtend gebrand. Een grote wals had vuur gevat. De brandweer kreeg de situatie snel onder controle maar er kwam toch een tijdlang veel rook vrij. Er werd gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden.

tdk

Het waren arbeiders die de brand opmerkten en onmiddellijk de bedrijfsbrandweer alarmeerden. Ook blusploegen van brandweerpost Duffel van hulpverleningszone Rivierenland kwamen ter plaatse. Een grote wals in een loods had vuur gevat. De wals wordt gebruikt om grote blokken aluminium dunner te maken tot platen van enkele millimeter dik.

Door de aanwezigheid van olie in de machine werd het vuur extra aangewakkerd. De brandweer kreeg het vuur uiteindelijk wel snel onder controle, maar er ontsnapte aanvankelijk veel rook. De politie reed in de buurt rond en vroeg om ramen en deuren gesloten te houden. Vooral in de omgeving van de Hondiuslaan en Stocletlaan bleef de rook laag hangen. De rook verdween evenwel heel snel. Even werd overwogen om een bericht uit te sturen via BE-Alert maar dat gebeurde uiteindelijk niet om de brand sneller dan verwacht helemaal gedoofd was.

Niemand raakte bij de brand gewond. Buiten de wals is er ook zo goed als geen schade in het bedrijf. Omdat de wals een belangrijke machine is in het productieproces bij Aleris, kwamen technici na de bluswerken al meteen poolshoogte nemen om te kijken wat er moest gebeuren om de wals te herstellen en opnieuw in productie te kunnen krijgen.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio