Aangeboden door Imperial

© Imperial

Heerlijke puddinggeuren in de keuken

Je kent het wel: je hoort een liedje op de radio en plotseling word je gekatapulteerd naar je tienerjaren. Daar sta je dan, te dansen met je eerste lief alsof het gisteren was. Wil je graag nog even verder in de tijd? Met de vanillepudding van Imperial schuif je terug aan tafel bij je grootouders.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat geuren een invloed hebben op je humeur. De geur van koffie maakt je bijvoorbeeld aandachtiger, de geur van citroen associëren we met hygiëne en geeft je energie en de geur van munt geeft je een opgewekt gevoel. De geur van vanille daarentegen, heeft iets waar andere geuren alleen maar van kunnen dromen.

Warmte en geborgenheidDe geur van de vanille is een comfortgeur die geborgenheid en warmte oproept. De geur is niet alleen fijn, hij werkt daarbovenop kalmerend. Volgens onderzoekers voel je je gekoesterd door vanillegeur. Geen wonder dus dat je de Vanille pudding van Imperial associeert met heerlijke herinneringen uit je verleden. Kijk maar even mee in de keuken van Mariline en Yaël!

Warme herinneringen komen in je op en voor je het weet, zit je te dagdromen over de namiddagen bij de oma en opa die elke woensdag heerlijke vanillepudding op tafel toverden. Maar het hoeft niet bij dagdromen te blijven, want je kan ook zelf in actie schieten.

Nostalgische vanillepudding op tafel toverenDe lekkerste vanillepudding maken, dat is makkelijk en vooral snel. Met de pudding van Imperial is dat op maar liefst 15 minuten geklaard. Je hoeft zelfs helemaal niet geduldig te wachten tot de pudding is afgekoeld, want hij is warm even overheerlijk. Als je nog ongeduldiger blijkt, hebben we nog een tip klaarstaan. Haal gewoon twee lepels uit de schuif en lepel gewoon de kom uit, want hé: sharing is caring. Stiekem spatels aflikken is in dit geval dus helemaal toegestaan!

Krijg je er maar niet genoeg van en varieer je graag met de Belgische puddingsmaak, dan kan je kiezen voor chocolade pudding. Met deze smaken word je in een mum van tijd gekatapulteerd naar je kindertijd. Smakelijk!

Creatief aan de slagDe geur van vanille is niet alleen de geur van geborgenheid en warmte. Vanillegeur zou bovendien de creativiteit stimuleren. Dus laat het kind in je los en haal de bijpassende versiering in huis. Bij Imperial kan je namelijk ook terecht voor een heleboel toppings die je dessertmomentje nog meer de moeite waard maken.

Het is zelfs voor jouw kinderen intens genieten. Dat niet alleen van de pudding, maar evengoed van een fijn en gezellig familiemoment waarin ze creatief aan de slag kunnen om naar hartenlust te versieren met de chocolade-, caramel-, aardbei- en dame blanche-toppings. Zo maken ook jouw kinderen vandaag herinneringen die ze voor altijd zullen blijven koesteren.

Terug naar je kindertijd? Ontdek nog meer nostalgische recepten om te smullen »