Aangeboden door Imperial

© Shutterstock.com

Slecht weer? Met deze gezelschapsspelletjes van vroeger ben je dat zo vergeten

Zit je als het buiten waait, liever knus in de zetel, maar ontbreekt de inspiratie om ook je activiteit gezellig te maken? Haal gezelschapsspelletjes uit de kast en zorg voor een fijn familiemoment voor iedereen. Een nostalgisch gevoel wordt gegarandeerd!

Het weer zit niet mee, maar het liefst zit je ook niet de hele namiddag met je familie voor de tv. Jullie hebben namelijk al elke familiefilm die in de kast staat gezien en een hele namiddag naar herfstbeelden kijken op Canvas, daar wordt niemand echt vrolijker van.

En als oma en opa om vier uur op bezoek komen, wil je ook niet opnieuw moeten horen hoe het is met de dochter van de tante van de vriendin van de buurvrouw. Of was het de tante van de dochter? Kortom: je hebt inspiratie nodig voor een fijne en gezellige activiteit. Gelukkig hebben wij daarvoor de oplossing!

Gezellige gezelschapsspelletjesWaarom maak je geen sprong terug in de tijd? Vroeger had je als kind in dat vakantiehuisje aan zee helemaal geen tablet nodig om je uren te amuseren. Haal het vakantiegevoel van vroeger terug naar boven door leuke gezelschapsspelletjes te spelen uit je kindertijd. Daarmee bezorg je het hele gezin een fijn familiemoment!

Als het erg regenachtig is buiten en je een hele namiddag moet vullen, kan je gaan voor de all times klassieker: Monopoly. Uren spelplezier worden gegarandeerd, behalve natuurlijk, als je niet de juiste straten kan kopen. Maar hé, wie speelt er niet eens vals tijdens Monopoly?

Kunnen er een paar in de familie niet tegen hun verlies? Dan kan een kaartspel als Uno zeker de namiddag wat peperen met extra pit. Ook een spel als de Kolonisten van Catan is een ongelooflijk familiespel. Bondgenootschappen smeden is hier alvast erg aangewezen. Spelletjes als Scrabble, Rummikub, Jenga, Levensloop of zelfs een puzzel zullen ook nooit vervelen, kortom: de keuze is eindeloos.

Welverdiende en lekkere pauzeWanneer de zwaarste klappen bij Monopoly zijn uitgedeeld of iedereen duidelijk nood heeft aan een pauze, hebben wij nog een extra tip klaarstaan: tijd voor pudding! Nog meer nostalgie voor de oudsten, maar smulplezier voor iedereen! Dat is het resultaat als je Vanille pudding van Imperial op tafel tovert.

Maak het samen met de kinderen en je hebt meteen al een extra activiteit klaarstaan. Tekent de hele familie present, dan kan je er zelf letterlijk een schepje bovenop doen en ook chocoladepudding toevoegen aan je menu om bijvoorbeeld duo pudding klaar te maken. En heb je de nieuwe Imperial chocolademousse al geprobeerd? Hiervoor heb je maar 5 minuten de tijd nodig en daarna zijn je batterijen ongetwijfeld weer opgeladen om iedereen in de volgende ronde schaakmat te zetten.

Wil je van elk bakmoment een fijn familiemoment maken? Ontdek hier meer nostalgische recepten »