© REUTERS

Prins Harry stapt letterlijk in de voetsporen van prinses Diana in Afrikaans mijnenveld

Prins Harry, die samen met zijn vrouw Meghan Markle en hun zoontje Archie, een rondreis door Afrika maakt, bezocht afgelopen donderdag een mijnenveld in Angola. Met de wandeling hoopt de prins de aandacht te vestigen op het aanhoudende geweld en gebruik van mijnen in het Afrikaanse land.

22 jaar nadat prinses Diana, bedekt met een helm en beschermingskledij door een gedeeltelijk ontruimd mijnenveld wandelde, doet prins Harry exact hetzelfde. Het veld, waar nog steeds actieve mijnen begraven liggen, ligt ten zuidoosten van de stad Dirico, in het zuiden van Angola. Met de actie probeert de hertog van Sussex een einde te maken aan het geweld tussen verschillende groeperingen in het Afrikaanse land. Prinses Diana ging hem in 1997 al voor en riep toen op om alle oorlogswapens, waaronder mijnen, te verbannen van het grondgebied.

© REUTERS

Op hun Instagramaccount plaatste het koppel een foto van Diana in 1997. “De hertog van Sussex voelt zich vereerd om dezelfde plaats als zijn overleden moeder te kunnen bezoeken. Deze gemeenschap was zeer belangrijk voor Diana. Ze was advocate voor iedereen die haar stem nodig had, zelfs als het ging om een moeilijk onderwerp.”

© AP

Prins Harry bezocht Angola voor het eerst in 2013. Sindsdien is hij lid van ‘Landmine Free 2025’, een organisatie, die strijdt tegen het gebruik van landmijnen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

NIET TE MISSEN