Antwerpse investeringsmaatschappij wil Veritas overnemen

Foto: BART DEWAELE

Antwerpse investeringsmaatschappij wil Veritas overnemen

Print

Er zit een doorstart aan te komen voor de naai- en modeketen Veritas, die kampt met een zware schuldenlast. De Antwerpse investeringsmaatschappij CIM Capital en twee andere investeerders hebben een bindend bod uitgebracht op de keten, zo melden ze donderdagavond. In het kader van de overname werd wel een gerechtelijke reorganisatie aangevraagd.

De kandidaat-overnemers willen een schuldherschikking overeenkomen met de belangrijkste schuldeisers van Veritas. Daarom werd donderdag bij de ondernemingsrechtbank van Antwerpen een aanvraag tot gerechtelijke reorganisatie ingediend. “Deze procedure biedt de beste garantie op een doorstart met werkbare schuld en injectie van nieuw kapitaal”, klinkt het in een persbericht. Veritas zal tijdens die procedure “al haar verplichtingen nakomen”.

De investeerders beloven geld te injecteren in de keten. “De voorgenomen overname moet Veritas toelaten om haar groeiplannen versneld uit te voeren en zo de actuele uitdagingen in de markt met vertrouwen tegemoet te gaan”, zeggen ze.

Veritas heeft winkels in België (121) en Luxemburg (6) en een webshop, en realiseert een omzet van meer dan 100 miljoen euro. Er zouden ruim 700 mensen werken. De groep sloot begin dit jaar haar vijf winkels in Duitsland en Frankrijk.

De investeringsmaatschappij Indufin heeft sinds begin 2015 een meerderheid van de aandelen van Veritas in handen.

Nu in het nieuws