Mannelijk model trekt aandacht van Anna Wintour met vreemd loopje op catwalk

Leon Dame, een Duits fotomodel, heeft de show gestolen tijdens een modeshow van Maison Margiela. De 20-jarige liep met een erg opvallend loopje over de catwalk. Veel mensen uit het publiek keken verbaasd, maar Anna Wintour, hoofdredactrice van Vogue kon het duidelijk smaken.

Voor de finale van het Maison Margiela-defilé in Parijs liet het merk een model met eigenaardig loopje los op de catwalk. Het gaat om Leon Dame, die speciaal voor de show een agressieve pas aanleerde om de collectie in het teken van activisme extra krachtig te laten overkomen. Het model gaat momenteel de wereld rond dankzij dat loopje tijdens de finale van de Maison Margiela-modeshow in Parijs. Helemaal op het einde stormde hij met een woedende gelaatsuitdrukking en corresponderende, stampende stappen op de catwalk in een nieuwe creatie van hoofdontwerper John Galliano.

Hoewel het licht voorovergebogen marcheren er spontaan dramatisch uitzag, was het loopje vooraf ingestudeerd. Samen met choreograaf Pat Boguslawski dacht Dame naar eigen zeggen een signature walk uit, die momenteel de meestbesproken passage op de catwalk is van de voorbije modeweken.

Leon Dame is een 20-jarige student uit Berlijn, die in zijn vrije tijd modellenwerk doet en saxofoon speelt. Hij maakte zijn debuut in modeland in 2016 en was al eerder - echter op een meer ingetogen manier - te zien in kleding van Gucci, Valentino, Alexander McQueen en Burberry.

bekijk ook

En dan zijn alle ogen gericht op dit speciaal ‘model’ tijdens catwalk Dior

Victoria’s Secret model maakt pijnlijke val op catwalk

NIET TE MISSEN