© Patrick De Roo

© Patrick De Roo

1 / 2

Schelle maakt speeltuin in park rookvrij

In en rond het gemeentelijk park Scherpenstein in Schelle kende woensdag de jaarlijkse scholenveldloop zijn beloop. Voor de gemeente een uitgelezen start om de bezoekers van de speeltuin in het park warm te maken om niet meer te roken in het zicht van kinderen.

De speeltuin in het gemeentelijk park is voortaan rookvrij. Aan de ingang prijkt sinds kort een bord met de tekst ‘Hier speel ik rookvrij’ om de bezoekers hier nog eens extra op te wijzen. “We sluiten ons als gemeente aan bij ‘Generatie Rookvrij’, een beweging van organisaties die ijveren voor een samenleving waarin jongeren niet meer tot roken worden verleid. We weten immers dat zien roken, doet roken. We willen dat kopieergedrag vermijden”, verduidelijkt schepen van Jeugd en Onderwijs Vera Goris (CD&V). “Het gaat niet om een verbod met boetes, het is een sensibiliserende actie”, benadrukt de schepen.

Eerder bezorgde de gemeente aan gemeentelijke basisschool De Klim en de Sint-Lutgardisschool ook al borden met ‘Hier leer ik rookvrij’. Deze borden hangen aan de ingangen om er op te wijzen dat er voorbij de schoolpoort niet mag worden gerookt.

Rookstopcursus

Samen met Logo Mechelen zet de gemeente Schelle ook een rookstopcursus in groep op poten. Die gaat van start op woensdagavond 6 november en is gespreid over acht sessies. Op woensdag 2 oktober om 20u vindt hierover een gratis infosessie plaats. (bar)

© PDR

03-871.98.30

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio