Jongen jaagt mama flink op kosten met 722 sms’jes voor baby Pia: “Dat is 1.400 euro”

De succesvolle sms-campagne die in een mum van tijd 1,9 miljoen euro inzamelde voor de zieke Pia uit Wilrijk, heeft een Waals gezin flink op kosten gejaagd. Hun zoon van 14 jaar stuurde nietsvermoedend 722 sms’jes. “Goed bedoeld, maar dat is wel meer dan 1.400 euro”, klaagt de mama.

sp

© rr

“Hij deed het met de beste intenties en dacht: hoe meer sms’jes ik stuur, hoe beter voor Pia. Maar hij besefte niet dat elk sms’je hem twee euro kostte”, zegt Corinne, de mama van de jongen. “Zelf heb ik ook een sms’je gestuurd en ik ontving meteen van mijn operator een berichtje dat de sms betalend was.” Volgens Corinne heeft haar zoon zo’n waarschuwing niet gekregen: “Integendeel, hij kreeg na elk sms’je een berichtje dat de sms gratis was. Hij besefte niet dat de sms die hij ontving ter bevestiging van zijn betalende sms gratis was. En nu zit ik hier met een factuur van meer dan 1.400 euro. Ik wil graag mensen in nood helpen, maar dan wel binnen mijn financiële mogelijkheden. Eigenlijk vind ik dat kinderen niet aan dit soort acties zouden mogen deelnemen.”

Corinne nam intussen contact op met Orange. “De operator liet me weten dat hij de betaling niet kon stopzetten en het bedrag dus niet kan terugstorten. Ik ga dit aankaarten bij de Ombudsman voor Telecom.” Intussen is het nummer van Corinnes zoon ook nog eens afgesloten. “Mijn zoon lijdt aan dyspraxie, een coördinatieziekte, en kan niet zonder zijn gsm. Maar Orange eist eerst een provisie van 250 euro alvorens het nummer weer te activeren.” De vader van de ‘gulle schenker’ heeft intussen een klacht ingediend bij de telecomwaakhond BIPT.

MEER OVER Baby Pia