© Photo News

Politie haalt twee bestuurders met rijverbod uit het verkeer

De politie heeft tijdens alcoholacties in Mechelen veertien rijbewijzen ingetrokken. Een van de bestuurders bekende dat hij twee dosissen speed had genomen. Twee andere chauffeurs hadden zelfs helemaal geen rijbewijs op zak omdat deze eerder al waren ingetrokken.

Leo De Nijn

De bestuurder legde een positieve speekseltest af voor het gebruik van amfetamines. Omdat hij geen rijbewijs kon voorleggen werd aan zijn auto een wielklem gelegd. Tijdens een grondige controle werd ook nog wat cannabis gevonden. “Voor eigen gebruik”, beweert de chauffeur die ook tweemaal nationaal geseind stond als op te sporen in verband met een gerechtelijk dossier.

Een patrouille ging op de E19 tussen Mechelen-Noord en -Zuid achter een snelheidsduivel aan. De bestuurder reed aan een snelheid van 160 kilometer per uur. “De man bleef ook op de derde rijstrook rijden, ook al was er op de andere twee rijstroken geen verkeer. Toen hij werd tegengehouden, namen onze manschappen meteen een cannabisgeur waar. Hij testte positief voor het gebruik van cannabis en cocaïne. Ook al heeft hij nog maar twee jaar een rijbewijs, was het al de tweede keer dat hij werd geverbaliseerd voor rijden onder invloed van drugs”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Drie promille

Normaal zou ook nog een vijftiende rijbewijs zijn ingetrokken van een bestuurder die tegen hoge snelheid over het kruispunt aan het Kardinaal Mercierplein raasde. Toen de politie hem aan de kant zette, bleek dat hij liefst drie promille alcohol in zijn bloed had. Bovendien testte hij positief voor het gebruik van cannabis en cocaïne. De chauffeur had geen rijbewijs op zak, omdat dit omwille van een rijverbod van een maand nog op het politieparket in Mechelen lag. De man gaf toe dat hij een drankprobleem heeft en zou daarvoor binnenkort in behandeling gaan.

Ook een andere chauffeur had onlangs al een rijverbod van een maand gekregen en werd toen verplicht om een herstelexamen af te leggen. Dat had hij nog niet gedaan. Zijn rijbewijs ligt bij de politierechter in Brussel. Daar zal het wellicht nog een tijd blijven liggen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio