Politie trekt ten strijde tegen achtergelaten voertuigen

Themabeeld. Foto: Politie Antwerpen

Politie trekt ten strijde tegen achtergelaten voertuigen

Print
Antwerpen / Kiel -

Het wijkteam van het Kiel hield zondag een actie tegen achtergelaten voertuigen in hun wijk. “Achtergelaten aanhangwagens, auto’s of bromfietsen werden gecontroleerd en waar mogelijk getakeld”, zo meldt de Antwerpse politie.

Niets vervelender dan die aanhangwagen die maanden op dezelfde plaats blijft staan of een achtergelaten wagen of bromfiets, die een parkeerplaats blijvend inneemt. De eigenaars ontvingen dan ook, vaak al na meerdere waarschuwingen, een boete en waar nodig werd er getakeld. Zo liet de politie aan de sporthal op de Vogelzanglaan een lichte vrachtwagen takelen, net als een voertuig zonder kentekens in de Kolonel Silvertopstraat.

In de Julius de Geyterstraat stond al enige tijd een aanhangwagen met platte banden. De eigenares, die gekend was bij de politie, kreeg een boete. Twee bromfietsen zonder nummerplaten in de Luxemburgstraat werden doorgegeven voor ophaling en twee aanhangwagens aan het Kielsbroek werden beboet wegens langdurig parkeren.

De politie schreef ook nog enkele boetes uit voor verkeersinbreuken. Zo stond iemand op de Jan van Rijswijcklaan in de dubbele file, was er één iemand die via de verhoogde berm van de Vogelzanglaan reed en stond er iemand geparkeerd op een hoek in de Abdijstraat. Op de Sint-Bernardsesteenweg stond een bestuurder op het fietspad en negeerden drie personen een verkeersbord in de Schijfstraat.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio