© Ferrari

Sebastian Vettel tijdens GP van Singapore verkozen tot 'Driver of The Day'

Sebastian Vettel won in Singapore zijn eerste race van het seizoen. Na weken van felle kritiek sloten ook de F1-fans de Duitser opnieuw in de armen en verkozen ze hem tot 'Driver of The Day'.

Vettel kreeg de voorbije races heel wat kritiek te verwerken, vooral nadat hij tijdens de thuisrace van Ferrari in Italië spinde en bij het terugkeren op de baan tegen een andere rijder reed.

Wanneer je teamgenoot dan ook nog eens in Italië zijn tweede race op rij weet te winnen dan zit je in de hoek waar de klappen vallen. Maar Vettel zou Vettel niet zijn indien hij niet zou terugvechten.

Tijdens de GP van Singapore slaagde Vettel er immers in om van op de derde plaats naar de overwinning te rijden. Vettel lag tijdens de race op vinkenslag en toen de pitstops werden afgewerkt, slaagde hij erin om met een zogenaamde 'undercut' voorbij teamgenoot Charles Leclerc te gaan.

Vettel reed vervolgens met het mes tussen de tanden doorheen het verkeer en behaalde ondanks verscheidene optredens van de safety car naar zijn eerste overwinning dit seizoen. Vettel had al meer dan een jaar niet gewonnen en de ontlading op het podium was dan ook erg groot.

Overzicht winnaars 'Driver of The Day-award':GP van Australië: Valtteri BottasGP van Bahrein: Charles LeclercGP van China: Alexander AlbonGP van Azerbeidzjan: Charles LeclercGP van Spanje: Max VerstappenGP van Monaco: Max VerstappenGP van Canada: Sebastian VettelGP van Frankrijk: Lando NorrisGP van Oostenrijk: Max VerstappenGP van Groot-Brittannië: Charles LeclercGP van Duitsland: Max VerstappenGP van Hongarije: Max VerstappenGP van België: Lando NorrisGP van Italië: Charles LeclercGP van Singapore: Sebastian Vettel

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Meer sportnieuws