Blik van Graffitivalk domineert autovrije zondag

Print
Sint-Niklaas -

Een metershoog graffitikunstwerk prijkt sinds dit weekend op de gevel op de hoek van het Heymanplein en de Monseigneur Stillemansstraat. Het was de grootste blikvanger tijdens een druk bijgewoonde autovrije zondag in het stadscentrum.

Antwerpse artiest Dzia doopte het grootste graffitikunstwerk van de stad ‘Art Falco Peregrinus Deco’, een verwijzing naar de vele art-deco woningen in de buurt en de slechtvalken die broeden in de toren van de Onze-Lieve-Vrouwkerk.

Het startschot voor het kunstwerk werd een jaar geleden gegeven door creatief jongerencollectief Ant’Woord, dat een oproep deed naar burgers om gevels te ‘doneren’ voor streetart. Er werden dertig gevels beschikbaar gesteld, waarvan het hoekpand aan het Heymanplein het eerste beschilderde is. “Kunstenaar Dzia gaat in oktober workshops geven aan zes jongeren. Ze zullen oefenen op de graffitimuur aan het Westerplein”, zegt Bart Warnier van Wham Office, die eerder ook al instond voor graffitikunstwerken op verschillende elektriciteitskasten in het centrum.

Het hele kunstproject kostte ruim 6.000 euro en werd gesteund door de stad, Finanz@Waas en Springvis Foundation.

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio