“Pivolté is geen hobby, het is een levensstijl”

Dagmar Pieters, Werner Leysen, medewerkster Esther Van der Laan en sportschepen Adinda Van Gerven snijden de taart aan. Foto: Jan Brys

Dansschool blaast 25 kaarsjes uit

“Pivolté is geen hobby, het is een levensstijl”

Brasschaat -

Dansschool Pivolté bestaat 25 jaar. De school telt ongeveer 1.000 leerlingen en is nog lang niet uitgedanst. Stichter en directeur Werner Leysen die zelf ooit nog bij Maurice Béjart danste, werd samen met zijn team in de bloemetjes gezet.

Leysen kwam 25 jaar geleden op het idee in Brasschaat een dansschool op te richten. “We begonnen met 28 leerlingen. In sommige groepjes zaten amper twee of drie kinderen. Maar we konden ons ledenaantal voortdurend verdubbelen. We hebben nu ook een vestiging in Schoten.” Een mijlpaal voor de school was zeker de ingebruikname van een eigen studio aan de Oude Baan. “Ook daar barst het uit zijn voegen. We denken sterk aan uitbreiding”, voegt Leysen er nog aan toe.

Schepen voor onder meer Openbare Werken en Patrimonium Goele Fonteyn (N-VA) is zelf een verwoed danser. “Zeven jaar geleden kwam ik bij Pivolté terecht. Ik ondervond meteen dat dansen er geen hobby is maar veeleer een levensstijl. Werner Leysen is bijzonder veeleisend, hij leeft werkelijk voor zijn vak”, aldus Fonteyn. Dat wordt beaamd door Goeles dochter Dagmar “Wie ziek is, komt gewoon op een stoel kijken naar de anderen.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio