Berchem opnieuw opgeschrikt door granaatontploffing

In de rustige Deken de Winterstraat in Berchem, in de omgeving van de Fruithoflaan, is zaterdagochtend vroeg een explosief ontploft. Het parket is een onderzoek gestart.

De politie was zaterdagochtend gebeld omdat bewoners van de Deken de Winterstraat vermoedden dat iemand had proberen in te breken in een rijwoning bestaande uit twee appartementen. Rond de middag kwam de politie ter plaatse om vaststellingen te doen.

© atv

De inspecteurs hadden al snel door dat het om een ontploffing moest gaan. De voordeur van de woning was beschadigd en er waren markeren op de grond te zien die wijzen in de richting van een springtuig. Maar toen de politie ter plaatse kwam, hadden de bewoners de stoep al geveegd.

Volgens het Antwerpse parket gaat het mogelijk om een granaat, al bestaat daar geen uitsluitsel over. Opvallend is dat de schade in de wijk veel kleiner is dan bij de vorige explosie in Berchem, in de Marsstraat. Bij die aanslag gingen weliswaar twee granaten af, maar toen werden verschillende geparkeerde auto’s vernield. Verder onderzoek door het labo moet uitwijzen wat er juist is ontploft.

Het parket is een onderzoek gestart naar “vernielingen met een ontploffingstuig”. Of er een link is met het criminele milieu, is nog onduidelijk. De personen die ingeschreven staan in het geviseerde pand, zijn volgens onze informatie alvast niet bekend bij het gerecht.

© atv

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio