© smb

Heist - Thes: 0 - 1

Late treffer bezorgt Heist eerste puntenverlies

Een doelpunt van Battista zorgde in deze gesloten partij vijf minuten voor tijd voor de beslissing. Een hard verdict voor een verdienstelijke thuisploeg die een kwartier voor het einde Absisan verloor met een tweede gele kaart.

GF

Veel verrassingen had coach Demets niet in petto voor de basiself. Hij koos voor dezelfde namen die in Eisden met 0-1 waren gewonnen. De Heistenaren gingen vlot van start en dat resulteerde al meteen in een mooie kans voor Tambeur. Die kopte een vrijschop hard tegen de paal. Na een kwartier nam Thes de match meer in handen. Battista verplichtte keeper Van Aerschot tot een puike redding.

Wat later was er opnieuw Battista, ditmaal met een pegel maar de keeper redde opnieuw. 0-0 aan de rust, een logische tussenstand na een eerder behoudende partij waarin de twee ploegen in de eerste plaats niet wilden laten tegenscoren.

Na de rust viel de beslissing

Heist kreeg in de tweede helft een paar mooie kansen. Gendebien en Odutayo zagen hun pogingen geblokt worden. Stefani zette Van Aerschot nog eens aan het werk met een grondscherend schot. Een kwartier voor tijd viel Heist met tien. Een tweede gele kaart voor Absisan, de ref beoordeelde zijn tackle als erg foutief. Na een fout op Stefani.

Wie scoorde zou deze match winnen en ei zo na was dat Bamona voor Heist. Zijn schot werd door Bernd Brughmans (ex-Heist) gepakt. En toch zou er nog een winnaar komen. En dat was Thes, het zag Battista scoren. Die koos laag over de grond de verste hoek en binnen. De eerste tegengoal voor Fré Van Aerschot in deze competitie en meteen het eerste puntenverlies voor Heist.

"Details hebben deze match beslist", reageert coach Stéphane Demets. "En daarin heeft de scheidsrechter een bepalende rol gespeeld." Absisan is dan weer verbolgen over zijn uitsluiting. "Er gebeuren ergere dingen op een voetbalveld dan wat ik gedaan heb", aldus de centrale middenvelder. Hij mist de volgende match en dat is zaterdag op het terrein van RWDM.

Philippe Janssens (knie) was de enige uit de A-kern die niet inzetbaar was. Senad Karahmet versierde na een lange periode van blessureleed een eerste wedstrijdselectie, maar verscheen niet op het veld. Dat was wel het geval voor Mylan Carrasco. Die viel twee minuten voor tijd in en maakte op die manier zijn eerste competitieminuten.

MEER OVER KSK Heist

Meer voetbalnieuws