© REUTERS

Kevin De Bruyne speelt hoofdrol in historische monsterzege van Manchester City

Manchester City verloor op de vorige speeldag verrassend van het bescheiden Norwich City en dus had de Engelse landskampioen zaterdagnamiddag iets recht te zetten in eigen huis. Watford werd kind van de rekening. En hoe! Na 18 minuten prijkte al 5-0 op het scorebord. Nooit eerder kwam een team sneller 5-0 voor in de Premier League. Uiteindelijk werd het nog 8-0, de grootste zege van Man City ooit in de Engelse hoogste klasse. Kevin De Bruyne was met twee assist en één doelpunt alweer in grote doen.

Maarten Delvaux

Christian Kabasele bleef de vernedering gelukkig bespaard. Hij zat op de bank bij de bezoekers. Na de stormloop in het openingskwartier bleef Manchester City mild voor de onmachtige bezoekers. Pas in de tweede helft liepen de Citizens na een resem gemiste kansen nog verder uit tot 8-0. De Bruyne dikte zijn statistieken nog verder met twee assists en een prachtig doelpunt. De hoogblonde middenvelder zit nu aan 53 assists. Dat is er eentje meer dan Mesut Özil en evenveel als Emile Hesky, Leighton Baines en Robin van Persie.

City nadert met zijn dertien punten tot op twee eenheden van leider Liverpool, dat zondag nog naar Chelsea moet. Watford blijft laatste met twee punten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER Kevin De Bruyne

Meer sportnieuws