© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Antwerp Giants moeten voorbij Zweedse Södertälje Kings in voorronde Champions League basket

Antwerp staat in de tweede en beslissende kwalificatieronde van de Champions League basket tegenover het Zweedse Södertälje Kings. De Zweden verloren in de eerste voorronde de terugwedstrijd tegen het Bulgaarse Balkan Botevgrad met 82-74 maar hadden de heenmatch met 79-64 gewonnen. Antwerp speelt op 26 september in Zweden en ontvangt Södertälje op maandag 30 september (20 uur) in de Lotto Arena.

Als Antwerp de dubbele ontmoeting wint, plaatst het zich voor het hoofdtoernooi. In dat geval treden de Giants aan in groep B, waar ze het Griekse AEK, het Turkse Bandirma, het Franse Elan Béarnais, het Israëlische Hapoel Jerusalem, het Duitse Rasta Vechta, het Poolse Anwil Wloclawek en nog een qualifier treffen.

Oostende was als Belgische kampioen meteen zeker van een plek op het hoofdtoernooi. De West-Vlamingen moeten in groep A aan de bak tegen het Franse Straatsburg, het Spaanse Manresa, het Italiaanse Sassari, het Turkse Turk Telekom, het Israëlische Unet Holon en twee qualifiers.

De eerste speeldag van de poules van het hoofdtoernooi staat op 15 oktober op de agenda. De top vier van elk van de vier groepen bereikt de knock-outfase (achtste finales).

De Giants maakten de voorbije editie van de Champions League indruk, met een knappe derde plaats. De Final Four vond plaats in Antwerpen. Het Italiaanse Bologna veroverde de eindzege.

Meer basketbal