© Photo News

Charleroi start met nederlaag aan Euromillions Basket League, Limburg United wint van Brussels

Charleroi is vrijdag met een nederlaag aan de competitie begonnen. Het verloor in eigen zaal met 77-85 van Aalstar. Bij de rust was het 44-47 en in het derde kwart (16-22) sloeg Aalstar de kloof.

Ivan Maras was met 23 punten topscorer van de partij en ook Marin Maric leverde met 17 punten en 9 rebounds een aardige bijdrage aan de Oost-Vlaamse zege. Bij de thuisploeg waren Alexandre Libert en Joe Rahon, allebei goed voor 15 punten, het best bij schot.

Zaterdag komen Leuven en Bergen in groep A nog in actie. Aalstar is na zijn tweede zege leider in de groep. De andere teams wonnen nog niet, maar Antwerp en Bergen speelden ook nog niet.

In groep B won Limburg United na een verlenging met 104-99 (rust 41-44) van Brussels. Na de reguliere speeltijd was het 86-86 gelijk. Jared Wilson-Frame scoorde, mede dankzij zeven driepunters, 26 punten voor de thuisploeg. Jonathan Augustin-Fairell scoorde er ook 26, maar stond in het verliezende kamp. In de andere wedstrijd van de tweede speeldag in groep B ontvangt Mechelen zaterdag Luik.

Meer sportnieuws