© BEPR

Mercedes crasht tegen woning: pand onbewoonbaar

In Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Sint-Katelijne-Waver) is vrijdagavond een wagen met een hoge snelheid ingereden op een woning. De bestuurder raakte lichtgewond, maar de woning is zwaar beschadigd en onbewoonbaar.

bepr, tdk

Het ongeval gebeurde rond 23u in de Molenstraat, nabij de grens met Putte. Een zwarte Mercedes die vanuit Onze-Lieve-Vrouw-Waver kwam gereden, raakte van de baan af. Volgens getuigen kwam de bestuurder met een te hoge snelheid uit de bocht en verloor hij de controle over het stuur.

De wagen reed vervolgens door een lage haag, ramde een brievenbus, ging over een braakliggend stuk grond, doorboorde een tweede haag en kwam tot stilstand tegen een garage, die vooraan tegen de woning aangebouwd is.

De bewoners waren niet thuis op het moment van de crash. Ze zullen wel tijdelijk elders moeten wonen, zegt brandweerofficier Joris Vrancx van brandweerzone Rivierenland. “De materiële schade is zeer groot. Het voorste deel van de woning, de garage dus, is instabiel. In de hoek waar de wagen op is ingereden kwamen ook alle nutsleidingen van water, gas en elektriciteit binnen. Die toevoeren zijn allemaal zwaar beschadigd. De maatschappijen zijn alles komen afsluiten.”

“Het hoofdvolume van de woning is niet beschadigd. Maar omdat er geen water en elektriciteit meer is, zullen de bewoners toch tijdelijk elders moeten wonen.”

De bestuurder van de wagen raakte lichtgewond. De wagen werd kort na middernacht getakeld.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio