© Photo News

Antwerp krijgt fikse straf na ophef in Europese uitschakeling tegen AZ, Bolat drie duels geschorst

De Europese uitschakeling van Antwerp krijgt nog een serieus staartje. Na de uit de hand gelopen return tegen AZ in het Koning Boudewijnstadion opende de UEFA een disciplinaire procedure en nu is de drieledige straf gekend.

De UEFA legt Antwerp allereerst een boete van 46.250 euro op. In de volgende Europese thuiswedstrijd, dan vermoedelijk op de Bosuil, moeten ook 5.000 zitjes op tribune 1 onbenut blijven om zo plaats te maken voor een spandoek met de boodschap ‘#EqualGame’. Bovendien krijgt doelman Sinan Bolat nog een schorsing van drie Europese wedstrijden voor zijn gedrag richting scheidsrechter Sidiropoulos.

De officiële klacht van de UEFA tegenover Antwerp klinkt als volgt: het gooien van objecten, het gebruik van vuurwerk, expliciete spandoeken, geblokkeerde trappen, ordeverstoringen door de fans en onbehoorlijk gedrag van het team.

In beroep?

“We hebben vrijdagmiddag akte genomen van de situatie”, reageert Dimitri Huygen, Business & Communication Manager van RAFC. “De focus ligt nu echter op de wedstrijd tegen Cercle Brugge, want die is te belangrijk. Maandag overlegt de directie met de raad van bestuur en nadien communiceren we over een mogelijk beroep en maatregelen.”

Meer voetbalnieuws