© RR

N-VA wil vuilnisbakjes voor hondenpoep

De Nijlense N-VA wil dat er in de gemeente kleine vuilnisbakken worden geplaatst voor hondenpoep. Dat vraagt raadslid Jan Verbraecken.

bepr

“Op het provinciaal domein van de Kesselse Heide zijn er vuilnisbakjes geplaatst, specifiek voor hondenpoep. Wij zouden graag hebben dat het systeem uitgebreid wordt naar meer plaatsen in de gemeente. Anders eindigen veel van die zakjes in een boom of in de gracht. Mensen vinden het niet leuk om daar lang mee rond te wandelen. Het zou de netheid in de gemeente zeker ten goede komen”, argumenteert Verbraecken.

Schepen van Milieu Tom Covens (CD&V) zegt dat de vuilnisbakjes onder de loep worden genomen. “We hebben nu een honderdtachtigtal vuilnisbakken verspreid over gemeente. We zijn ze nu aan het monitoren om te kijken welke vuilnisbakjes vaak gebruikt worden en of er veel hondenpoep in terechtkomt. Zo kunnen we kijken of er nog extra vuilnisbakken nodig zijn.”

“We denken wel dat het beter is om gewone vuilnisbakken extra te plaatsen in de plaats van vuilnisbakken voor hondenpoep. Dan kan er ook een papiertje of blikje in geworpen worden. We zijn dus niet van plan om vuilnisbakken specifiek voor hondenpoep te plaatsen”, aldus de schepen.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio