© Victoriano Moreno

Tweedaags technologiefestival Let’s Get Digital van start in MAS

In het MAS op het Antwerpse Eilandje is vrijdag het tweedaagse technologiefestival Let’s Get Digital geopend. Jongeren kunnen er in dialoog gaan met ondernemers, workshops volgen of deelnemen aan demonstraties. Vrijdag is het festival vooral bedoeld voor scholen, zaterdag is het grote publiek welkom.

Let’s Get Digital is een initiatief van radiozender MNM, werkgeversorganisatie De Vlaamse Ondernemers, de stad Antwerpen, de Universiteit Antwerpen en onderzoekscentrum imec. Het is een over zeven verdiepingen van het MAS verspreide showcase van “all things digital”, met onder meer “cobots” (robots die met de mens samenwerken), e-sports, VR gaming en technische snufjes rond muziek en voeding. Je kan er ook lezingen bijwonen. De rode draad door het geheel is trouwens het thema duurzaamheid.

Een belangrijk aspect van het technologiefestival is de Jobshop, een plek waar je in dialoog kan gaan met ondernemers over de arbeidsmarkt van de toekomst en jouw mogelijke rol daarin. De Vlaamse Ondernemers lanceerden ook de website detoekomstwerkt.be, met getuigenissen van jongeren over hun STEM-studiekeuze, hun job of eigen onderneming en de rol die techniek, wetenschap en digitale technologie daarin speelt. Wie de site bezoekt, kan ook een eigen toekomstprofiel laten opstellen via een zelftest die ook op Let’s Get Digital aanwezig is.

Tips om te Doen!