© Bart Van den Langenbergh

Open dag is niet de laatste: brandweerpost mag blijven bestaan

De brandweerpost van Vosselaar mag blijven bestaan. Begin dit jaar werd door de brandweerzone Taxandria een plan gelanceerd om de post tegen 2032 te sluiten, maar dat voorstel wordt van tafel geveegd.

bvdl

Het brandweerkorps van Vosselaar bestaat intussen 158 jaar en telt na al die jaren nog heel wat gemotiveerde vrijwilligers. De kazerne aan de Breemsedijk werd in 2015 nog uitgebreid met een nieuw gebouw voor een brandweerwagen, een leslokaal en een kantoorruimte.

In Vosselaar werden daarom heel wat wenkbrauwen gefronst toen de directie van de brandweerzone Taxandria begin dit jaar een plan op tafel legde om de post tegen 2032 te sluiten uit besparingsoverwegingen. De nieuwe meerderheid van CD&V en N-VA in Vosselaar bouwde samen met enkele leden van het brandweerkorps een argumentatie uit om de kazerne te behouden en dat loonde. De zone Taxandria schrapte uiteindelijk het uitdoofscenario van de brandweerpost. “Het korps is een meerwaarde voor de onmiddellijke regio. De op- en afritten van de E34 zijn vlakbij. Ook de industriezone van Turnhout is niet ver. Onze brandweer heeft wel degelijk bestaansrecht”, verduidelijkt Gilles Bultinck (CD&V), burgemeester in Vosselaar. Veel trouwe vrijwilligers uit Vosselaar zijn ook veel beschikbaar binnen de brandweerzone. Het vrijwillig brandweerkorps pakt op zondag 22 september tussen 10u en 18u uit met een open dag aan de kazerne. Er zijn demonstraties en bezoekers kunnen een rondrit maken in een brandweerwagen.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio