© BELGA

Magistraten en advocaten lopen rondjes rond Antwerpse gerechtsgebouw voor goed doel

In het Antwerpse gerechtsgebouw worden de toga’s en de nette pakken even ingeruild voor sportoutfits, want vrijdagnamiddag vindt er de derde ‘Paleisrun’ plaats. Rechters, advocaten, parketmagistraten en medewerkers van Justitie lopen rondjes in en rond het Vlinderpaleis ten voordele van Kom op Tegen Kanker.

De sponsorloop gaat om 15 uur van start. Het parcours start in de wandelzaal en leidt dan langs de tuin aan de achterkant naar de zij- en voorkant van het paleis. Vervolgens gaat het opnieuw langs de tuin naar de achterkant van het paleis om weer te eindigen in de wandelzaal. Goed voor een afstand van ongeveer achthonderd meter.

Iedereen die voor Justitie werkt kan deelnemen aan de Paleisrun. De balie van Antwerpen, het parket, de federale gerechtelijke politie, het hof van beroep, het justitiehuis, het OCAD en verschillende rechtbanken schreven zich in.

De lopers nemen minstens één rondje voor hun rekening en wisselen elkaar af door een estafettestok door te geven. De wedstrijd duurt tot 20 uur. Er zijn prijzen voor de ploeg die dan het meeste rondjes op de teller heeft staan, voor de ploeg die de hoogste opbrengst verzamelde en voor de ploeg die het ludiekst of het mooist voor de dag komt.

Naast de sponsorloop werd er ook geld ingezameld met de verkoop van plantjes, balpennen, koffiekoeken, pannenkoeken, etc. De Paleisrun bracht vorig jaar 19.000 euro op, 7.800 euro meer dan bij de eerste editie. Toen stond de teller op 11.200 euro.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio