Hoog bezoek voor Telenet Giants Antwerp

Foto: AFP

Hoog bezoek voor Telenet Giants Antwerp

Print

Hoog bezoek vrijdagavond in Hulshout (Sportpark Joris Verhaegen) en voor de oefenwedstrijd van Telenet Giants Antwerp tegen het Nederlandse Den Bosch.

NBA-ster Luka Doncic (20) woont immers de wedstrijd bij. De Sloveen is een goede vriend van landgenoot Luka Rupnik, de nieuwe guard van de Giants. Doncic werd dit jaar verkozen tot Rookie van het Jaar in de NBA. De shooting guard is na de Spanjaard Pau Gasol (2001) de tweede Europeaan die deze prestigieuze trofee in de NBA won. Doncic speelt bij Dallas Mavericks en tekende in zijn debuutseizoen gemiddeld voor 21 punten, 8 rebounds en 6 assists.

Op dertienjarige leeftijd haalde Real Madrid hem weg bij Kk Olimpija Ljubljani. Hij debuteerde als zestienjarige voor de Madrileense club en werd zo de jongste speler in de geschiedenis van de Koninklijke. Hij won met Real drie titels op een rij en leidde hen ook naar de winst in de Euroleague. Hjj werd tevens in 2018 uitgeroepen tot MVP van de Euroleague (de hoogste aangeschreven Europese clubcompetitie in het basketbal). In 2017 leidde hij op 18-jarige leeftijd Slovenië naar een allereerste Europese titel. De volgende drie seizoenen ligt hij onder contract bij Dallas Mavericks.

In zijn debuutseizoen verdiende hij 6 miljoen dollar, de volgende drie campagnes ligt 26 miljoen dollar voor hem klaar. Na het afscheid van icoon Dirk Nowitzki moet fenomeen Doncic met de Letse reus Kirstaps Porzingis (24, 2m24) Dallas Mavericks opnieuw naar de top in de NBA loodsen. Specialisten denken dat Luka Doncic de beste Europese speler aller tijden zal worden.

Meer basketbal