© STEFAAN BEEL

Jongerenzone Transit M viert eerste verjaardag

De eerste verjaardag van jongerenzone Transit M wordt dit weekend groots gevierd met het driedaagse evenement ‘Transit M- Take Off’. Er is onder andere muziek, lasershooting en je kunt het weekend induiken vanop een vijf meter hoge stelling.

Stijn Van de Sande

Na de vernieuwing van de gebouwen en ruimte op het Douaneplein werd jongerenzone Transit M een jaar geleden geopend. Dat wordt dit weekend gevierd met een driedaags verjaardagsfeest. Om het evenement Transit M – Take Off officieel te openen springt schepen van Jeugd Abdrahman Labsir (Vld-Groen-m+) vrijdagavond van een vijf meter hoge stelling op een luchtkussen.

“Maar er is natuurlijk nog veel meer dan een sprong op de airbag”, aldus Labsir. “Er is bijvoorbeeld een gezellige openluchtcinema met popcorn aan het haardvuur. Wie het toch liever iets actiever wil, kan gaan lasershooten of gamen in Den Hangar. Geniet ook van de sfeer met lekker eten en drinken en muziek op de Plateau. Het is de laatste zomerbar van 2019.”

Extreme sporten

Op zaterdag wordt het tempo verder opgevoerd met een Xtreme Sports Day. Er zijn onder andere skate challenges, een bmx-parcours, pannavoetbal, freerunning en graffiti. Ook gezinnen komen aan hun trekken want zelfs de allerkleinste avonturiers kunnen skate-initiaties volgen, klimmen in de boulderzaal of de acrobaat uithangen bij Circolito. Er wordt afgesloten met een afterparty vanaf middernacht in De Club. De muziek komt daarbij van London Calling. Op zondag is de zone exclusief voorbehouden voor de verschillende Mechelse jeugdbewegingen.

“Het belooft een topweekend te worden”, zegt schepen Labsir. “Transit M is na één jaar al een vaste trekpleister voor de Mechelse jeugd. Met dit gratis evenement willen we iedereen de kans geven om de sfeer en energie van deze unieke zone te ervaren. Het biedt ook een mogelijkheid aan de Mechelse jongeren en verschillende verenigingen om te tonen wat ze in hun mars hebben. Tijdens Take Off kunnen geïnteresseerde jongeren zich ook opgeven voor de nieuwe jeugdraad.”

MEER OVER DOEN!-tips Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio