© Stefaan Beel

Roeselare niet failliet: match tegen Lokeren gaat door

Sporting Lokeren zal vrijdagavond in de Proximus League wel aan de bak moeten om de eerste drie punten van het seizoen te pakken: het faillissement van tegenstander Roeselare werd donderdag opgeheven door de rechtbank. Volgens de rechter is de club wel erg slordig omgegaan met haar administratie.

tsfn, Belga

LEES OOK. Ex-CEO van KSV Roeselare slaat terug: “Nieuw bestuur was op de hoogte van openstaande schulden”

De club werd vorige week dinsdag bij verstek failliet verklaard, maar tekende beroep aan. Hoe dan ook moest de West-Vlaamse club forfait geven voor de wedstrijd tegen Virton. Donderdag heeft de rechtbank geoordeeld dat het faillissement wordt opgeheven. De club, die beweerde dat er op met moment van de failliet verklaring genoeg geld op de rekening stond om de schuldeisers te betalen, zegt dat het faillissement berustte op een vergissing. Die redenering werd dus door de Kortrijkse rechtbank van koophandel gevolgd: het faillissement werd ingetrokken.

Dat betekent dat Lokeren vrijdag sowieso speelt tegen Roeselare. Dat meldt de Pro League: “We nemen akte van de uitspraak van de rechter om het verzet van KSV Roeselare gegrond te verklaren. Deze uitspraak stelt de club in staat om haar professionele activiteiten terug op te nemen. De wedstrijd van morgen, om 20u30, tussen Sporting Lokeren en KSV Roeselare kan bijgevolg plaatsvinden.”

Slordig beleid

De rechter was in zijn vonnis wel streng voor Roeselare. Hij noemde het beleid slordig en veroordeelde de club tot alle gerechtskosten. Tijdens het voorlezen van het vonnis waren een tiental KSV-supporters aanwezig in de zaal. Zij reageerden opgelucht.

Op Daknam verandert er niets aan de voorbereidingen op speeldag 7: “Op sportief vlak is de voorbereiding verlopen zoals dat hoort. Onze trainingen gingen gewoon door alsof er sowieso zou gespeeld worden. Onze trainer Glen De Boeck kan beschikken over een gemotiveerde kern die op zoek gaat naar een eerste zege dit seizoen. Vorig weekend waren we er al dichtbij tegen Westerlo. Hopelijk staat het geluk nu wat meer aan onze kant”, meldde persverantwoordelijke Guy Van den Broeck van Sporting Lokeren.

Bij Lokeren zijn ze er dus enigszins op verheugd dat de wedstrijd doorgaat. Al blijkt uit onderstaande tweet dat voetbal toch niet altijd op de eerste plaats komt…

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER Lokeren-Temse

Meer voetbalnieuws