© rr

Geladen pistool aangetroffen bij routinecontrole op Mediaplein

Bij een routinecontrole aan het Centraal Station in Antwerpen is woensdagavond een geladen vuurwapen gevonden. Een man werd opgepakt, zijn kompaan is op de vlucht.

Het moest een doodgewone controle van een kleine Peugeot 206 worden, woensdagavond in de buurt van het Centraal Station in Antwerpen. Een politiepatrouille sommeerde de wagen na een verkeersinbreuk mee tot aan het Mediaplein, voor de deur van het nieuwe gebouw van DPG Media waar onder meer Het Laatste Nieuws en VTM hun intrek zullen nemen.

De controle verliep volgens onze informatie rustig tot de politie identiteitskaarten van de twee inzittenden vroeg. Een van de mannen zette het op een lopen en vluchtte weg in de richting van de Pelikaanstraat, hij kon voorlopig nog niet opgepakt worden. De bestuurder van de auto werd wel in de boeien geslagen nadat in zijn auto een geladen vuurwapen gevonden werd.

De man en zijn passagier worden volgens onze informatie aan het drugsmilieu gelinkt, in de auto lag ook een geldsom. Donderdag werd de chauffeur voorgeleid bij de onderzoeksrechter, of hij aangehouden werd is onduidelijk. “Geen commentaar in het belang van het onderzoek”, is alles wat parketwoordvoerster Lieselotte Claessens kwijt kan.

© rr

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio