Politie verspreidt beelden van dieven die man van zes kilo goud beroofden op Koningin Astridplein

De federale politie heeft beelden verspreid van drie dieven die eind juni een man hebben beroofd op het Koningin Astridplein in Antwerpen. Ze gingen aan de haal met ongeveer zes kilo goud.

jtp

De goudhandelaar, een 47-jarige Italiaanse man, stond op vrijdag 21 juni aan de bushalte op het Koningin Astridplein in Antwerpen toen hij werd overvallen. Twee daders maakten rond 13.55 uur zijn rugzak en trolley buit en vluchtten weg in de richting van de Van Schoonhovenstraat.

Over de omvang van de buit wilde men niets kwijt, maar verschillende goed geïnformeerde bronnen zeggen dat de Italiaan naar Antwerpen was gekomen met ongeveer zes kilogram goud dat hij hier wilde verkopen.

Drie daders

“De eerste dader is normaal tot struis gebouwd. Hij droeg op het ogenblik van de feiten een donkere broek, donkere jas, donkere schoenen en zwarte pet. De tweede dader is ongeveer 1m80 lang en mager. Hij droeg een blauwe jeans, een zwarte T-shirt met het opschrift Adidas, zwart-witte sportschoenen en een zwarte pet”, zo meldt de politie.

Vóór de feiten werd de man gevolgd door een derde verdacht persoon (zie foto onder). “Hij heeft een baard en droeg zwarte kleren, zwarte schoenen met witte zolen, een zwarte pet en een zonnebril”, aldus de politie in het opsporingsbericht.

Heeft u meer informatie over deze zaak? Laat het de politie dan weten via dit tipformulier of via het gratis nummer 0800/30 300.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio