Tien jaar na de feiten: Taylor Swift kan Kanye West nog niet vergeven

Tien jaar na de feiten is de vete tussen Taylor Swift en Kanye West nog steeds niet verteerd. Dat vertelde de zangeres tijdens een interview met het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone.

VVA

Hoewel de storm rond hun vete al eventjes is gaan liggen, is Taylor Swift (29) blijkbaar nog steeds niet in staat om Kanye West te vergeven. Dat maakte de zangeres duidelijk in een interview met het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone.

De historische feiten op een rijtje

De onfortuinlijke actie van Kanye West tijdens de MTV Video Music Awards in 2009 vormde de aanleiding voor de verstoorde relatie tussen het duo. De zanger achtervolgde Taylor Swift op het podium, toen ze haar award in ontvangst mocht nemen voor ‘Best Video’ en onderbrak haar bedankingsspeech. Kanye West claimde op het podium zelfs dat de piepjonge zangeres de prijs niet had verdiend.

© Kanye West rukt de microfoon uit de handen van Taylor Swift tijdens de MTV Video Music Awards

Achteraf verontschuldigde de rapper zich bij Taylor Swift, maar het kwaad was al geschied. In haar songteksten vuurde de zangeres ongenadig op de rapper met weliswaar subtiele, doch duidelijke ophitsende taal. In 2015 kon het duo eindelijk wel opnieuw samen door de deur, grotendeels dankzij de inspanningen van Jay-Z, maar de wapenstilstand duurde niet lang. Een jaartje later had hij het in zijn songteksten over ‘die bitch die hij bekend maakte”.

Volgens de rapper had hij haar vooraf hierover op de hoogte gebracht en zag ze er de humor wel van in. Publiekelijk claimde zij dat ze helemaal van niets wist. Uiteindelijk deed Kim Kardashian haar duit in het zakje door video’s van een aantal telefoongesprekken tussen haar echtgenoot en Taylor Swift te delen via Snapchat. De zangeres trok zich daarna een tijdje terug van alle sociale media om zich te focussen op haar muziek. Sindsdien laten de beide partijen geen enkele kans onbenut om elkaar via sociale media of songteksten een stootje onder de gordel te geven.

Geen hoop op vriendschap

“De wereld is niet op de hoogte van de opeenstapeling van gebeurtenissen die er uiteindelijk toe hebben geleid dat de situatie tussen Kanye West en mezelf zo ernstig escaleerde”, vertelt Taylor Swift nu aan Rolling Stone. “Wanneer ik het bewuste nummer te horen kreeg, had ik het gehad. Ik had er echt genoeg van. Als Kanye op slechte voet met mij wilde leven, dan was dat maar zo. Maar wees dan wel eerlijk en open hierover.”

Ze vervolgt nog: “De hele dynamiek tussen ons beide zat compleet fout. En dat was niet enkel gebaseerd op hetgeen gebeurd is met het bewuste nummer en het daaropvolgende telefoongesprek. Alle gebeurtenissen samen maakten mij ziek.”

In Vogue sprak Taylor Swift eerder ook al hierover: “Mij richten op mijn muziek was de enige manier om dit alles te overleven. Het was de enige manier om mentaal gezond te blijven. Niemand kan begrijpen hoe het voelt om publiekelijk zo ten schande te worden gemaakt. Het voelt erg eenzaam om door miljoenen mensen gehaat te worden.”

NIET TE MISSEN