© Dirk Vertommen

Brandweerzone verhuist vanaf volgende week naar Waterduivel

De brandweerzone Rivierenland verhuist vanaf volgende week dinsdag naar de nieuwbouw aan de Nekkerhal in Mechelen. Eerst worden de administratieve diensten geïnstalleerd. De Mechelse brandweerpost verhuist op dinsdag 15 oktober als laatste naar haar nieuwe kazerne.

Waterduivel in de Plattebeekstraat wordt de nieuwe thuisbasis van de uitvoeringsdiensten van de stad, een groot deel van de administratieve diensten van de brandweerzone Rivierenland en van de Mechelse brandweerkazerne.

Momenteel zijn aannemers nog druk in de weer om het gebouw volledig instapklaar te krijgen. Op dinsdag 24 september bijten de administratieve diensten de spits af. Eerst arriveren de diensten die momenteel nog in de brandweerpost Duffel zitten. Een week later volgen de administratieve collega’s uit de post Mechelen.

De brandweermannen zelf sluiten op dinsdag 15 oktober de hele verhuisoperatie af. Zij rijden dan met een indrukwekkende colonne interventievoertuigen van hun oude kazerne in de Dageraadstraat naar de nieuwe.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio