© © Gil Plaquet

Zeven gestolen fietsen teruggevonden in Willebroek

De politie vond zondagnamiddag in totaal zeven gestolen fietsen terug op de wagen en in de woning van een man uit Boortmeerbeek. Hij werd staande gehouden in Willebroek en ter beschikking gesteld van het parket.

“Zondagmiddag om 16u gaf ons ANPR-cameranetwerk een melding van een verdacht voertuig dat in aanmerking kwam voor verschillende diefstallen”, zegt Dirk Van de Sande van de politie Mechelen-Willebroek. “Een interventieploeg kon het voertuig tegenhouden op de Koning Boudewijnlaan in Willebroek. Op de bagagedrager op het dak van de wagen lagen twee fietsen. De bestuurder, een 42-jarige man uit Boortmeerbeek, gaf hiervoor een onsamenhangend verhaal.”

Bij verder onderzoek werden in de woning van de man nog eens vijf fietsen aangetroffen. “En ook voor deze fietsen gaf de man een inconsistent verhaal”, klinkt het. “We hebben hem daarop overgebracht naar het commissariaat en hij werd ter beschikking gesteld van het parket. De zeven fietsen werden in beslag genomen zodat we ze kunnen terugbezorgen aan de rechtmatige eigenaars.”

Zaterdagochtend betrapte de politie ook al twee fietsendieven in Mechelen. De agenten vonden vijf gestolen fietsen in hun bestelwagen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio