1,9 miljoen euro voor baby Pia is ingezameld

De 1,9 miljoen euro die de negen maanden oude baby Pia uit Wilrijk nodig heeft voor het levensreddend medicijn Zolgensma, is binnen. Op de Facebookpagina van Team Pia is dinsdagnacht te lezen dat de kaap van de 917.000 sms’en is bereikt.

“We zijn in twee dagen tijd van pure wanhoop naar échte hoop op een mooie toekomst gegaan”, zegt mama Ellen. “Onbeschrijflijk.”

Pia Boehnke lijdt aan de zeldzame genetische ziekte spinale musculaire atrofie (SMA), die haar spieren steeds zwakker maakt en doet afsterven. Zonder behandeling zal ze nooit haar tweede verjaardag halen. Er is één middel dat haar kan redden. Maar het ene prikje van het middel Zolgensma dat ze nodig heeft, kost liefst 1,9 miljoen euro. Dat kunnen haar ouders Ellen De Meyer en haar man Tim Boehnke uit Wilrijk niet betalen, dus zetten ze een sms-actie op.

Dinsdagavond stond de teller op meer dan 820.000 sms’jes van mensen die elk 2 euro schenken. Om 2 uur woensdagnacht ging de teller naar 917.000. Operatoren als Proximus en Telenet lieten weten dat ze de halve euro die zij normaal aanrekenen per sms, niet zullen aanrekenen.

MEER OVER Baby Pia

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio