Apengeluiden naar Lukaku? Cagliari komt in Italië weg zonder straf wegens “geen discriminatie”

Het racisme uit het Italiaans voetbal krijgen lijkt nog een werk van lange adem: zelfs ondanks alle (wereldwijde) commotie rond apengeluiden van supporters van Cagliari richting Romelu Lukaku komt de club ervan af zonder sanctie...

Voetbalclub Cagliari krijgt geen sanctie voor de racistische uitlatingen van zijn fans tegenover Romelu Lukaku omdat de Italiaanse voetbalbond (FIGC) van mening is dat er van discriminatie geen sprake was, zo liet ze dinsdag weten.

Toen Lukaku zich klaarmaakte om een strafschop te nemen voor zijn club Inter, maakten de fans van Cagliari oerwoudgeluiden. De Italiaanse club veroordeelde het gedrag van zijn fans en ook de Serie A kondigde een antiracismecampagne aan, maar de FIGC zag er onvoldoende reden in om tot een sanctie over te gaan. De geluiden waren “op vlak van schaal en uitvoering niet van die aard om als discriminerend te gelden”.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wel boete voor flesjes gooien

Aan plastic flesjes op het veld gooien, tillen de Italianen wel zwaar. Cagliari kreeg daarvoor een boete van 5.000 euro. Inter neemt het dinsdagavond in de Champions League op tegen Slavia Praag, Romelu Lukaku startte in de basis.

LEES OOK. TV-analist die Lukaku schoffeerde: “Ik wil hem graag ontmoeten en mij excuseren”

Meer sportnieuws