Jong KV Mechelen nipt onderuit tegen M’Gladbach, Van Damme en Vanlerberghe spelen helft

Foto: Isosport

Jong KV Mechelen nipt onderuit tegen M’Gladbach, Van Damme en Vanlerberghe spelen helft

Print

De ‘high potentials’ van KV Mechelen - een mix tussen youngsters uit de A-kern en de grootste talenten uit de eigen jeugd - aangevuld met de uit blessure teruggekeerden Van Damme en Vanlerberghe hebben vandaag na een verdienstelijke wedstrijd met 2-1 verloren van de U21 van Borussia Mönchengladbach.

KV klom na de rust op voorsprong dankzij een feilloos omgezette strafschop van Bosiers. Zeroual, Kotsopoulos en Boudry misten de kansen op de 0-2 en een kwartier voor tijd kwamen de Duitsers langszij na een onderschepte inspeelpass van de jonge aanwinst Kabore. De Paraguaanse spits Villalba (A-kern M’Gladbach) strafte het foutje genadeloos af. Even later ging Kabore, die voor het overige wel een sterke match speelde, opnieuw in de fout in de eigen zestien en legde Gladbach de 2-1 eindscore vast vanop de stip.

Op het middenveld kregen Van Damme en Vanlerberghe in de eerste helft hun eerste speelminuten sinds hun spierblessures. Het duo lijkt klaar om vrijdag tegen Kortrijk hun comeback te maken in de competitie. Belgisch jeugdinternational Alexander Quadflieg (16 jaar en 2 maanden) mocht starten in de spits en werd na rust vervangen door de nieuwe Griek Kotsopoulos.

De Camargo nog aan de kant

In Mechelen werkte de rest van de A-kern de eerste groepstraining af na het verlies in Gent (3-0). Drie dagen voor het duel in Kortrijk (vrijdag om 20.30u) bleef Igor De Camargo nog aan de kant. De Braziliaanse Belg sukkelt sinds vorige woensdag met een lichte knieblessure en deed het dinsdag nog rustig aan op training. Het blijft voorlopig een vraagteken of hij op tijd fit raakt voor de trip naar het Guldensporenstadion. Goed nieuws was er voor Lucas Bijker. De Nederlandse linksback hernam de individuele trainingen met bal. Een terugkeer tegen Kortrijk is echter nog veel te vroeg. Swinkels en Vanzeir kregen uit voorzorg een alternatief programma. Engvall zit nog steeds in volle revalidatie.

KV Mechelen: Bouzian - Kabore, Boni, De Bie (80’ Zeroual), Van Hoorenbeeck - Vanlerberghe (46’ Lion), Van Damme (46’ Coveliers) - Zeroual, Van Keilegom (46’ Boudry), Bosiers - Quadvlieg (46’ Kotsopoulos)

Meer voetbalnieuws