© RR

Inzamelactie voor jongen die dure immuuntherapie moet ondergaan: “We hopen het volledige bedrag in te zamelen”

De familie van de zeventien maanden oude Mathis uit Booischot is gestart met een geldinzamelactie om de medische kosten te betalen. De jongen heeft peperdure immuuntherapie nodig om te kunnen genezen van een zeldzame kanker.

Bert Provoost

Het verhaal van Mathis werd vorige week al verteld in deze krant. De zeventien maanden oude jongen heeft een neuroblastoom op de bijnier en om definitief te kunnen genezen van die zeldzame kanker heeft hij een peperdure behandeling nodig. Het prijskaartje bedraagt 182.000 euro, een bedrag dat voor papa Glen Geens en mama Annick Tielemans erg hoog ligt. Daarom werd een crowdfunding in gang gezet.

“Mijn mama heeft dit opgestart”, zegt Annick Tielemans. “We hopen dat we uiteindelijk het volledige bedrag kunnen inzamelen, ook al is dat heel hoog. We hebben al enkele duizenden euro’s ingezameld op enkele dagen tijd, zonder dat de actie echt in de aandacht heeft gestaan. We hopen dat daar nog wel wat bij komt. Als iedereen een paar euro stort, komen we er uiteindelijk wel”, zegt ze. De actie kan gesteund worden via de Facebookpagina ‘Inzameling Immuuntherapie voor Mathis Geens’.

Borgstelling

De immuuntherapie werd ondertussen al opgestart, maar de ouders moesten zich borg stellen voor het geval de ziekteverzekering niet zou tussenkomen. Dat is nog onzeker, want het gaat om een nieuw medicijn waarvoor de terugbetaling nog door een commissie wordt onderzocht. “Als we uiteindelijk toch een terugbetaling krijgen, dan is het zeker de bedoeling dat de opbrengst naar andere mensen gaat in een gelijkaardige situatie of naar goede doelen die ons nu helpen”, benadrukt Annick.

Buiten de geldinzameling zijn er nog verschillende mensen in de weer voor Mathis. “Heel wat instanties helpen ons op weg, zoals vzw Tuki die ons juridisch wilt helpen. Ook het Belgisch Kinderkanker Steunfonds is geld aan het inzamelen en dan zijn er nog veel andere mensen die mee op de kar springen en kleinschalige initiatieven organiseren. Zoals de scholen waar we les geven, de crèche en de meter van Mathias die een wafelverkoop is gestart. We zijn iedereen ongelofelijk dankbaar”, zegt Annick.

.

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio