© rr

Parket in beroep tegen beslissing om Melikan Kucam onder elektronisch toezicht te plaatsen

Het Antwerpse parket gaat in beroep tegen de beslissing van de raadkamer. Die besliste dinsdag namelijk om Melikan Kucam onder elektronisch toezicht te plaatsen. De Mechelse N-VA’er zit al acht maanden in de gevangenis op verdenking van gesjoemel met humanitaire visa.

jtp

Het Antwerpse gerecht voert sinds november 2018 een onderzoek naar onregelmatigheden bij het toekennen van humanitaire visa. Uit dat onderzoek blijkt volgens het parket dat Melikan Kucam zich fors zou laten betalen hebben om Assyrische christenen uit onder meer Syrië en Irak op de lijst met kandidaten voor een humanitair visum te zetten. Kucam was een van de particulieren die in samenspraak met het kabinet van voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) die lijsten opstelde.

Melikan Kucam werd midden januari aangehouden op verdenking van mensensmokkel, criminele organisatie, passieve omkoping en afpersing. Hij ontkent de aantijgingen. Ook zijn zoon en echtgenote belandden een tijdje achter de tralies. Zijn zoon werd in maart vrijgelaten onder voorwaarden, zijn echtgenote vorige week.

MEER OVER Humanitaire visa

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio