Chauffeur die oor afbeet van trucker, krijgt straf met uitstel

Benjamin V.L. kreeg een straf met uitstel Foto: bfs

Chauffeur die oor afbeet van trucker, krijgt straf met uitstel

Print
Sint-Niklaas -

De man die vorig jaar het oor afbeet van een trucker tijdens een extreem geval van verkeersagressie op de E17, is door de correctionele rechtbank in Dendermonde veroordeeld tot achttien maanden cel met uitstel. “Ik beet in zijn oor in een poging om mij los te wrikken.”

Het geweld dat op 25 oktober van vorig jaar plaatsvond op de parallelweg van de E17 in Sint-Niklaas was ongezien. BMW-bestuurder Benjamin V.L. (33) uit Sint-Niklaas was er op de pechstrook de confrontatie aangegaan met vrachtwagenchauffeur Peter E. (52) uit Houthulst. De twee hadden elkaar al geruime tijd gehinderd en proberen van de baan te rijden op de snelweg. Uiteindelijk besloten ze om uit te stappen en het pleit met de vuisten te beslechten.

Operaties

“Ik was in shock door wat er op de rijbaan was gebeurd en stapte op zijn cabine af”, gaf V.L. zijn versie van de feiten. “Omdat ik het vermoeden had dat het tot een schermutseling zou komen, deed ik alvast mijn jas uit. In wat volgde werd ik bij de keel gegrepen en bijna tegen de vangrail gewurgd door de trucker. Met zijn andere hand greep hij in mijn kruis. In een poging om mij los te wrikken heb ik in zijn oor gebeten.” Het linkeroor van Peter E. bleek bijna helemaal afgebeten te zijn. De man onderging ondertussen al heel wat operaties om zijn oor terug te reconstrueren.

De correctionele rechter in Dendermonde veroordeelde Benjamin V.L. dinsdag tot een celstraf van achttien maanden volledig met uitstel. Peter E., die zelf ook terechtstond in de zaak, werd vrijgesproken.

Tijdens de behandeling van de zaak verklaarde Benjamin V.L. dat hij nog steeds zwaar onder de indruk is van wat er op de snelweg is gebeurd. “Ik ga er mee slapen en ik word er mee wakker”, verzekerde hij de rechter. “Weten dat je iemand zijn oor in je mond hebt gehad, dat gaat nooit meer weg. Telkens wanneer ik een hap uit iets neem of vlees eet, beleef ik het opnieuw. In een poging om alles te verwerken heb ik een beroep gedaan op slachtofferhulp en een psycholoog.”

Chauffeur die oor afbeet van trucker, krijgt straf met uitstel
Foto: bfs
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio