© Patrick De Roo

Raadkamer bevestigt aanhouding verdachten van autodiefstallen aan zwembaden

Het duo dat ervan verdacht wordt tien auto’s te hebben gestolen door in zwembroek zwembadlockers open te breken en zo met de sleutels aan de haal te gaan, blijft aangehouden. Dat heeft de raadkamer in Turnhout vandaag beslist.

De 25-jarige Serviër uit Hulshout en de 27-jarige Belg uit Antwerpen gingen tijdens de zomermaanden in zes verschillende zwembaden te werk. De eerste diefstal die aan het licht kwam, was die in het zwembad Wezenberg in Antwerpen. Ze braken er lockers open op zoek autosleutels.

In Antwerpen werd zo een Mercedes CLA gestolen. Nadien volgden nog inbraken in het stedelijk zwembad in Geel, in zwembad Sorghvliedt in Hoboken, in de Sportoase in Brasschaat en in het Netepark in Herentals. De laatste diefstal dateert van dinsdag, toen het duo in het Mechelse zwembad Geerdegemvaart aan de haal ging met een BMW X3 en een Mercedes E200. In totaal werden tien auto’s op die manier gestolen. Drie wagens werden intussen teruggevonden.

Om zich niet verdacht te maken, waren de mannen tijdens hun rooftocht effectief gekleed in zwemkledij. Dankzij bewakingsbeelden konden ze uiteindelijk gevat worden. De onderzoeksrechter heeft de twee zaterdag aangehouden voor diefstal met braak, inklimming, valse sleutels, bendevorming en poging diefstal. De raadkamer van Turnhout besliste dinsdag om de aanhouding te verlengen.

“Mijn cliënt heeft verklaringen afgelegd. Hij werkt mee met het onderzoek”, zei meester Tim Smet, de raadsman van de Servische man. “Of er nog meerdere feiten gepleegd zijn, is nog niet duidelijk. Het onderzoek loopt, meer kunnen we voorlopig niet zeggen”, klinkt het. Meester Karolien Van de Moer, die voor de andere verdachte optreedt, bleef muisstil. “Mijn cliënt heeft geen verklaringen afgelegd. Hij heeft beroep gedaan op zijn zwijgrecht.” Het duo komt 15 oktober opnieuw voor de raadkamer

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio