Raadkamer over cold case Eve Poppe met week uitgesteld

Stephaan D.L.. Midden: Eve Poppe. Rechts: Ariane Mazijn. Foto: rr

Raadkamer over cold case Eve Poppe met week uitgesteld

Print
Antwerpen / Deurne -

De raadkamer die moest beslissen of Stephaan D.L. aangehouden blijft, is met een week uitgesteld. De 55-jarige Deurnenaar wordt verdacht van de moord op Eve Poppe in 1997. Eerder werd hij al aangehouden voor de moord op Ariane Mazijn in 1992. In de zaak Mazijn legde hij een bekentenis af, in de zaak Poppe beroept hij zich voorlopig op zijn zwijgrecht.

De advocaten van D.L., mr. Christian Clement en mr. Seno Devriendt, kregen eerder deze week inzage in het dossier. Daaruit bleek dat er nog enkele verslagen uit het DNA-onderzoek niet toegevoegd waren. Naar verluidt werd van de recto verso afgedrukte verslagen slechts een zijde ingescand. “We hebben gevraagd de zaak een week uit te stellen”, aldus de advocaten van D.L. Volgende dinsdag zal dus beslist worden over de verdere aanhouding van D.L.

De moord op Eve Poppe (38) dateert al van september 1997, toen belden ongeruste bewoners van een flatgebouw aan de Argentiniëlaan op de Luchtbal de politie. Ze hadden hun buurvrouw al enkele dagen niet meer gezien. De politie vond het levenloze lichaam van de vrouw in de slaapkamer. Een dader werd niet gevonden, waardoor het dossier een ‘cold case’ werd.

Dankzij nieuwe technologieën van Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC), dat de databank met DNA-stalen beheert, kwam Stephaan D.L. (55) in beeld. Op het lichaam van Poppe waren namelijk haartjes gevonden die bleken te matchen met het DNA van D.L.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio